FSLI: Anul 2023 va aduce un nou val de acţiuni sindicale, dacă Guvernul nu rezolvă problemele din educaţie

Angajaţii din educaţie protestează
Angajaţii din educaţie protestează
16 decembrie 2022, 08:39

Sindicaliştii atrag atenţia că anul 2023 va aduce un nou val de acţiuni sindicale, dacă Guvernul nu rezolvă problemele din educaţie.

„Angajaţii din educaţie protestează în ajunul sărbătorilor! Anul 2023 va aduce un nou val de acţiuni sindicale, dacă Guvernul nu rezolvă problemele din educaţie! Vineri, 16.12.2022, sute de colegi vor ieşi în stradă”, se precizează într-un comunicat al FSLI.

Principalele nemulţumiri ale celor care protestează sunt: neaplicarea, în integralitate, a prevederilor Legii nr. 153/2017, neacordarea sporului pentru condiţii de muncă, spor de care beneficiază salariaţii din alte sectoare bugetare cu funcţii similar, neplata orelor suplimentare efectuate peste programul de lucru, inexistenţa normativelor de personal, nedecontarea navetei, neaplicarea unei indexări salariale care să acopere rata inflaţiei, ceea ce va conduce la o scădere dramatică a puterii de cumpărare și neacordarea a 6% din PIB pentru educaţie.

„Sărbătorile de iarnă din acest an vin într-un context cât se poate de tulbure şi plin de nemulţumiri pentru noi toţi, cei din educaţie. Tratarea cu superficialitate a problemelor din educaţie şi de către actuala guvernare va conduce la un val de proteste organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ la începutul noului an. Pentru Guvern şi partidele care îl susţin, semnalul este unul cât se poate de clar: nu vom renunţa la aceste proteste, dacă nu se vor rezolva problemele pe care le-am prezentat atât în stradă, cât şi în cadrul discuţiilor avute cu premierul României” , a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite