Frunda: UDMR are ultima şansă de a ieşi de la guvernare

7 februarie 2012, 10:41

„Cred că trebuie să decidem rămânerea la guvernare sau ieşirea de la guvernare. Eu cred că este ultima şansă să ieşim de la guvernare. Dacă acum nu o facem, după ziua de azi sau după săptămâna aceasta, nu vom avea posibilitatea să ieşim de la guvernare, eventual să fim lăsaţi în afara guvernării. Văzând ceea ce s-a întâmplat, văzând că în domeniul economic, financiar, social, Guvernul nu a reuşit să realizeze ceea ce a fost în pactul încheiat primăvara trecută, cred că decizia politică corectă este ieşirea de la guvernare şi pledarea UDMR-ului pentru alegeri anticipate. De altfel, marţea trecută, în şedinţa grupurilor reunite ale UDMR, marea majoritate a colegilor deputaţi şi senatori am pledat pentru alegeri anticipate”, a spus senatorul UDMR.

Frunda a adăugat că nu crede în ideea unui premier tehnocrat. „Eu nu cred în asta, de fapt nu văd cine ar fi un tehnocrat. Ar însemna să fie un tehnocrat o persoană din afara sferei politice, un om care nu este sau nu a fost membru de partid, care vine să administreze treburile ţării pentru câteva luni de zile. Atâta timp cât un premier ca Emil Boc, care este preşedintele celui mai mare partid din România la ora actuală, nu a reuşit să aibă un suport stabil parlamentar, nu cred că o persoană care nu are un spate politic bine definit poate să facă lucrurile pe care nu le-a făcut actualul prim-ministru încă în funcţie”, a spus el.

Senatorul a adăugat că nu elimină posibilitatea alegerilor anticipate. „În mod cert, preşedintele republicii are sondaje de opinie nepublice, are la îndemână informaţii nepublice pe care le ia în considerare, are în vedere trendul PDL-ului şi viitoarea organizare a eşichierului parlamentar din România şi în funcţie de aceasta va decide dacă va declanşa sau nu alegerile anticipate. Pentru asta, fiecare partid parlamentar ar trebui să fie de acord cu alegerile anticipate”, a declarat Frunda.  

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. Preşedintele Traian Băsescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi a semnat decretul de numire a lui Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite