Frumusețe în cădere. Transformarea Cascadei Bigăr în obiectiv turistic civilizat bate pasul pe loc

18 august 2019, 13:30

Apreciată pe plan internațional drept una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, Cascada Bigăr a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai vizitate obiective naturale din țara noastră. În afară de frumsețea naturală a locului, zona nu oferă, însă, vreo facilitate turiștilor. Autoritățile locale au planuri mari pentru întrega zonă, doresc să o transforme într-una care să ofere turiștilor condiții civilizate și atractive.

Proiectul prevede construirea unei pasarele pentru turişti, amenajarea parcării, un sistem de iluminat performant dar şi o platformă unde se vor amenaja spaţii pentru micii comercianţi. Dar deşi amplasamentul a fost predat, încă de la începutul anului, Companiei Naționale de Investiții, constructorii nu se înghesuie la licitație.

Pe timp de vară, Cascada Bigăr este punctul principal de atracţie turistică din Caraş-Severin. Sute de turişti vin să vadă căderea de apă care a fost declarată ca fiind cea mai frumoasă din lume. Iar turiștii care au venit pentru prima oară la Bigăr spun că locul are un farmec aparte şi că obiectivul este mai frumos decât în fotografii.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a Cascadei Bigăr este de peste  3 milioane de lei, din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite