Fripturi realizate la imprimanta 3D: carne din proteine de mazăre, soia sau năut. Experimentul unei companii din Israel

14 octombrie 2022, 20:42

Un panou cu ecran tactil este cam tot ce trebuie pentru a asigura linia de producție a fabricii de carne. Dar carnea nu este de origine animală, ci este printată la o imprimantă 3D în aproximativ 20 de minute. Specialiștii israelieni spun că această mașinărie este destinată uzului comercial și poate scoate câteva tone de carne vegetală, în fiecare zi.

Yaron Eshel, manager al proiectului: Şi acum pot să încep să printez şi să produc. Am, de asemenea, o listă de preparate pe care intenţionez să le produc azi. Aceasta este lista mea pentru astăzi şi ştiu că, peste aproximativ o oră, va trebui să reumplu maşina cu materiale noi. Dar acum pot trece direct la procesul de printare şi puteţi vedea cum decurge procesul.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Se pot alege textura și procentajul de grăsime al fiecărui produs. Totul se realizează din soia, boabe de mazăre sau de năut, iar culoarea este dată de sfeclă roșie.

Eshchar Ben-Shitrit, co-fondatorul companiei: Am identificat câteva componente pe care le putem recrea din plante şi care au exact aceleaşi calităţi ca ţesutul de animal, oferind, cu ajutorul unor aditivi de producţie, aceeaşi senzaţie că a unei fripturi de calitate.

În laboratoarele fabricii se studiază în continuare caracteristicile cărnii de animal, pentru a realiza, pe viitor, produse mai diversificate.

Oded Halevi, expert: Se poate face întotdeauna mai bine, dar acum avem un produs care este foarte similar cu carnea. Oamenii o gustă, o miros, iar apoi spun: Oh, aceasta este carne de animal.

Prețul unui astfel de kilogram de carne este de aproape trei ori mai mare decât al celei provenite de la un animal.

Totuși, analiștii economici sunt de părere că produsele din plante vor fi tot mai populare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite