Friptura din carne realizată la imprimanta 3D a fost prezentată în premieră la târgul de tehnologie din Barcelona. ”Am fost plăcut surprins de textură atât de bună”

Carnea imprimată cu ajutorul tehnologiei este realizată din ingrediente sută la sută vegetale, iar marea provocare a producătorilor a fost să recreeze fibra musculară pentru a oferi o textură plăcută.

 

30 Iunie 2021, 13:07 (actualizat 30 Iunie 2021, 13:12) |

”Nu am simțit că ar fi o friptură tradițională, dar am fost plăcut surprins de textură atât de bună. Este prima dată când mănânc și mă așteptam să fie doar o încercare incipientă, dar am fost suprins de gust și de textură.

”Are același gust cu hambugerul pe care îl prepar eu acasă, aceeași senzație de carne, textură, gust și miros. Da, da, exact la fel.”

După succesul de la târg producătorii caută investitori pentru a-și extinde ideea la scară industrială.

Participanții la târg au fost surprinși de tehnologie și de savoarea cărnii 3D, însă deocamdată puțini ar fi dispuși să înlocuiască o friptură adevărată cu una obținută la imprimantă.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 17°C
IASI 20°C 16°C
CLUJ 24°C 18°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 26°C 19°C
BRASOV 25°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI