EXCLUSIV

Frig ca afară la Spitalul modular de la Leţcani. Scăderea temperaturii este cauzată de faptul că ușile trebuie ținute deschise pentru a evita acumularea de oxigen

Frig ca afară, în spitalul modular de la Leţcani, unde sunt internaţi zeci de pacienţi bolnavi de COVID. Mulţi sunt intubaţi sau conectaţi la măşti de oxigen astfel că riscul acumulării concentraţiei de oxigen în interior este mare. Ca să evite pericolul, personalul medical de acolo stă mai tot timpul cu uşile deschise. Iar temperaturile au fost destul de scăzute afară în ultimele zile.

26 Octombrie 2021, 11:41 (actualizat 26 Octombrie 2021, 18:19) Știrile TVR |

În spitalul modular de la Leţcani sunt aproape 50 de pacienţi la Terapie Intensivă şi încă 40 cu forme medii de boală care au nevoie de oxigen suplimentar. Sunt riscuri serioase dacă se acumulează cantităţi mari în camere, aşa că singura soluţie este ca uşile să fie deschide destul de des. Pentru că afară s-a răcit considerabil, în unele saloane au fost şi temperaturi de 15 grade.

Frig e de vineri noaptea, când temperaturile au scăzut până aproape de zero grade în judeţul Iaşi.

În unele saloane erau aproape 12 grade noaptea trecută. Acum, pe lângă asigurarea de locuri şi tratarea numărului extrem de mare de bolnavi cu COVID, autorităţile trebuie să găsească soluţii si pentru asigurarea căldurii în spitalul modular de la Leţcani.

Sistemul de încălzire nu face faţă mereu. O explicaţie ar putea fi variaţiile sau penele de curent care determină resetarea instalaţiilor de climatizare care-şi reiau funcţionarea corectă în maximum 15 minute de la sistarea alimentării cu energie.

Soluţiile ar fi instalarea unor dispozitive de aer cald pe holurile unităţii medicale alimentate din surse de curent independente.

Consiliul Local a votat alocarea a 6 milioane de lei pentru extinderea instalaţiilor de oxigen la Spitalul de Recuperare din Iaşi, în vederea unei posibile relocări, în caz de nevoie, a bolnavilor de la Leţcani.

Licitaţiile şi realizarea lucrărilor pot dura cel puţin 2 luni.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI