Frig și viscol în jumătatea de sud a țării. De luni, temperaturile vor fi în ușoară creștere

22 martie 2018, 15:20

Condițiile vor favoriza depunerea unui nou strat de zăpadă în această parte a țării. Vântul se va intensifica, viteza maximă la rafală va avea 45-55 de kilometri la oră. Vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită. Intensificarea vântului va spori senzația de frig.

De vineri până duminică, temperaturile minime vor fi negative în aproape toată țara, cu cele mai coborâte valori în zona de est a Transilvaniei și în Moldova, ajungând la – 10, – 12 grade. În Capitală temperaturile vor coborî până la – 6, -7 grade, a informat directorul ANM, Elena Mateescu, în Comandamentul de iarnă de la MAI.

De joi seara și până vineri la ora 15, în județele avertizate cu Codul portocaliu din sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei se vor semnala ninsori viscolite, vântul va avea intensificări mai mari 50/60 de kilometri la oră, pe alocuri ajungând la 75 de kilometri la oră.

Cod portocaliu de ninsori abundente în Capitală și 15 județe

Vineri dimineață este posibil să fie restrâns Codul Portocaliu din sud-vestul Olteniei și sudul Banatului și este posibil ca pentru anumite intervale de timp areale din județele Galați, Constanța și Vrancea să intre sub incidența unor avertizări nowcasting de cod portocaliu de viscol.

De luni sau marți vorbim de o ușoară creștere a temperaturilor până la valori pozitive de 6-10 grade în majoritatea regiunilor. 14-15 grade in partea de sud a tării, cu posibilitate de precipitații în a doua jumătate a săptămânii viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite