Frida, câinele care a participat la 53 de operaţiuni de salvare în Mexic, Haiti, Guatemala şi Ecuador, a ieșit la pensie

Frida
Frida
25 iunie 2019, 11:38

O ceremonie specială în cinstea Fridei, un labrador retriever creditat cu salvarea a zeci de vieţi, a fost organizată luni de către unitatea canină a marinei mexicane.

De-a lungul carierei, Frida a participat la 53 de operaţiuni de salvare în Mexic, Haiti, Guatemala şi Ecuador.

Imaginile cu aceasta, căutând prin molozul unei şcoli din Ciudad de Mexico, cu o mască de protecţie a ochilor, au atras atenţia întregii lumi şi au devenit un simbol al speranţei pentru Mexic după cutremurul în care şi-au pierdut viaţa peste 300 de persoane.

Acum, la vârsta de 10 ani, îngrijitorii săi au decis că este timpul ca Frida să pună în cui faimoasa mască, şi i-au prezentat labradorului o jucărie de mestecat pentru următorul capitol din viaţa ei.

 

O pictură murală de mari dimensiuni reprezentând-o pe Frida este găzduită de un zid din Ciudad de Mexico, iar o statuie din bronz a acesteia alături de îngrijitorul său a fost ridicată în Puebla, Mexic.

Chiar dacă nu a fost încă confirmat oficial, se crede că labradorul va fi transferat în mediul rural unde va ajuta la pregătirea următoarei generaţii de câini de căutare-salvare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite