Fregata rusească Amiral Makarov ar fi fost lovită cu rachete de către forțele ucrainene – informații neconfirmate

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
6 mai 2022, 15:29

Ar fi vorba despre fregata Amiral Makarov, cea mai importantă navă rusească din Marea Neagră după scufundarea Moskva, potrivit informațiilor neverificate care circulă încă de joi noaptea pe rețelele de socializare.

În bilanțul de vineri în care armata Ucrainei prezintă pierderile părții ruse este trecută o navă în plus față de ziua anterioară.

Agenția de știri UNIAN, citând site-ul de știri Dumskaia din Odesa, a scris că este vorba despre o fregată aflată în apropierea Insulei Șerpilor. Site-ul Gruz200, de obicei o platformă de știri militare de încredere, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă anti-navă ucraineană Neptun a lovit nava.

Un sistem de urmărire a navelor maritime a arătat că o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 se îndrepta spre locație în urma unui apel de joi seara târziu.

Fregata Makarov, o navă nouă –  a fost lansată în 2012, dar a devemot pe deplin operațională în 2017 – face parte din clasa Amiral Grigorovici, care include nava Grigorovici și Amiral Essen.

Nu există încă vreo confirmare oficială a atacului de către Forțele Armate Ucrainene sau de către Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă