Fregata Regele Ferdinand, 15 ani în serviciul României

7 septembrie 2019, 21:34

Nava amiral a flotei noastre a participat în aproape toate teatrele de război de pe mari și oceane în care Alianța Nord Atlantică a fost implicată.

Când se dă alarma pe Regele Ferdinand, toți marinarii trec la posturile de luptă.

Tunarii, navigatorii, echipajul aerian de pe elicopter și operatorii radar încearcă să detecteze și să anihileze orice amenințare.

România a cumpărat Fregata Regele Ferdinand de la Regatul Unit. Marina Militară a alcătuit atunci un echipaj format din cei mai buni marinari și ofițeri și i-a trimis la Londra ca să aducă vaporul acasă, la Constanța.

Din primul echipaj mai sunt activi acum doar câțiva marinari.

Din 2005, cei 200 de marinari de pe fregata Ferdinand au înfruntat furtuni în Atlantic și pe Mediterana și s-a confruntat cu pirații somalezi în Oceanul Indian.

Ioan Marian – comandatul fregatei Regele Ferdinand: Să fii comandantul celei mai bune nave din Forțele Navale cu echipajul cel mai bine antrenat prin prisma participării la cele mai multe misiuni internaționale este un element de mândrie și de o mare responsabilitate.

Fregata se pregătește acum pentru următoarea misiune din octombrie, în Marea Mediterană, acolo unde supraveghează principalele rute de migrație ilegală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă