Franţa a anulat un turneu de scrimă în semn de protest pentru reintegrarea ruşilor în competiții internaționale de către Comitetul Olimpic

Scrimă
Scrimă
1 aprilie 2023, 13:02

Într-un comunicat dat publicităţii, Federaţia franceză de scrimă şi-a exprimat „incapacitatea de a onora solicitările Federaţiei internaţionale (FIE) privind primirea sportivilor ruşi şi belaruşi”.

În consecinţă, etapa de spadă masculin prevăzută la Saint-Maur-des-Fosses în perioada 19-21 mai a fost anulată. FIE va fi nevoită să reprogrameze acest turneu.

Şi Federaţia daneză de scrimă a renunţat, joi, la organizarea unui turneu din circuitul internaţional programat în luna octombrie, pentru a protesta împotriva reintegrării scrimerilor ruşi şi belaruşi decisă de Federaţia internaţională de specialitate la începutul acestei luni.

„Trekanten International”, etapă din circuitul secundar rezervat scrimerilor sub 23 de ani şi anticamera Cupei Mondiale, trebuia să aibă loc la Copenhaga pe 7 şi 8 octombrie.

Congresul extraordinar al Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE) a votat pe 10 martie reintegrarea sportivilor din cele două ţări, chiar înainte de deschiderea ferestrei de calificare olimpică.

La rândul ei, Federaţia ucraineană a anunţat însă că va boicota toate competiţiile la care participă sportivi din Rusia şi Belarus.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a recomandat marţi reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi „cu titlu individual”, cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

Preşedintele CIO a reiterat faptul că politica nu poate face parte din competiţiile sportive şi sportivii nu trebuie pedepsiţi pentru paşaportul lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite