Franţa: Suspectul din agresiunea de la Gara de Nord din Paris, plasat în arest preventiv pentru tentativă de asasinat

Atac cu armă albă în Gare du Nord din Paris
Atac cu armă albă în Gare du Nord din Paris
12 ianuarie 2023, 13:27

Starea de sănătate a bărbatului, care a fost rănit de gloanţe trase de doi poliţişti şi spitalizat cu două răni în torace şi una la braţ, a fost considerată compatibilă cu măsura de arest preventiv, a indicat parchetul.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, procurorul Parisului, Laure Beccuau, a afirmat că bărbatul de vreo 20 ani ‘a început brusc, fără niciun motiv aparent în acest stadiu, să lovească prima victimă cu arma, victimă căreia i-a aplicat în jur de 20 lovituri cu un cârlig metalic’.

Şase persoane au fost rănite: doi bărbaţi de 41 şi 36 ani, un poliţist de 47 ani din poliţia de frontieră afectată Gării de Nord, şi trei femei de 40, 47 şi 53 ani.

Identitatea agresorului face în continuare obiectul unor verificări, a mai indicat joi parchetul.

Bărbatul a fost ‘înregistrat sub mai multe identităţi în fişierul automatizat de amprente digitale alimentat de declaraţiile sale din cursul unor precedente proceduri cărora le-a făcut obiectul’, a afirmat miercuri Laure Beccuau, menţionând că agresorul ‘ar putea’ să fie născut în Algeria sau Libia.

Potrivit unei surse din poliţie, este vorba despre un libian, născut în anul 2000, vizat de o obligaţie de a părăsi teritoriul francez (OQTF), ce nu putea fi pusă în aplicare din cauza instabilităţii politice din Libia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite