Franţa reglementează circulația trotinetelor electrice. Limita maximă admisă de viteză este stabilită la 25 km / h

Franţa reglementează circulația trotinetelor electrice prin introducerea în Codul Rutier a unor reguli clare precum limitarea vitezei, vârsta minimă de 12 ani, interzicerea folosirii căștilor audio sau a circulației pe trotuar, anunță Secretariatul de Stat pentru Transporturi, potrivit Le Parisien.

01 Noiembrie 2019, 12:50 (actualizat 01 Noiembrie 2019, 13:59) Știrile TVR |
Trotinetă electrică

Decretul vizează trotinete electrice, hoverboard-urile și uniciclurile (acele dispozitive electrice cu o roată) definite ca ”dispozitive de mișcare personală motorizate” (EDPM). Regulile au fost elaborate de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne şi sunt în general similare cu cele deja aplicabile bicicliștilor, cu câteva excepții.

Limita maximă admisă de viteză pentru toate EDPM-urile este stabilită la 25 km / h, ca la bicicletele electrice. În cazul nerespectării limitei de viteză amenda este de 1500 de euro, iar vânzătorii vor trebui să informeze clienții cu privire la acest lucru.

Cei care au voie să utilizeze aceste EDPM trebuie să aibă cel puțin 12 ani, iar cine nu respectă regula sunt pasibili de o amendă de 35 de euro, iar căștile sunt interzise.

Utilizatorii pot circula pe benzi pentru biciclete și drumuri cu o viteză maximă mai mică de 50 km / h. Le este interzis să circule pe trotuare. O amendă de 135 de euro este prevăzută în caz de încălcarea acestei prevederi. Dar primăriile pot face excepții și pot permite traficul pe trotuarele suficient de largi. În afara zonelor construite, nu li se permite să se aventureze pe carosabil, dar li se permite să folosească traseele pentru biciclete și căile verzi.

Decretul prevede că parcarea EDPM-urilor pe trotuar este posibilă, cu condiția să nu interfereze cu pietonii. Dar odată cu adoptarea viitoarei legi de orientare a mobilităților, primarul va avea posibilitatea să adopte reguli mai stricte în localiattea sa.

În Paris, începând din această vară, circulaţia trotinetelor electrice a fost interzisă pe trotuare. Parcarea acestora este strict interzisă, precum și pe zonele pietonale și pe carosabil "cu excepția spațiilor marcate dedicate parcării cu plată și parcării vehiculelor motorizate pe două roți".

La fel ca bicicletele, EDPM sunt echipate cu lumini față și spate, reflectoare și un claxon. Purtarea vestei reflectorizante (noaptea sau prin vizibilitate insuficientă) și casca nu sunt însă obligatorii în oraș, doar în afara aglomerărilor urbane.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI