Franţa este decisă. Tabăra de refugiaţi de la Calais, supranumită Jungla, nu va fi refăcută

17 ianuarie 2018, 15:22

Nordul Franţei şi, în special, la Calais ajung refugiaţii care au drept destinaţie Marea Britanie.  Aici, Franţa a avut serioase probleme legate de primirea refugiaţilor, analiza acestora în funcţie de situaţiile personale şi acordarea dreptului de azil. Haosul, infracţiunile şi lipsa unor proceduri au declanşat adevărate acte de violenţă în tabăra de refugiaţi care s-a numit “Jungla de la Calais”. Ea a fost desfiinţată în 2016.

Acum, refugiaţii sunt primiţi într-un centru special care face aproape imposibilă trecerea ilegală în Marea Britanie.

Emmanuel Macron a spus că va sancţiona orice act de abuz al forţelor de ordine împotriva migranţilor după cum va sancţiona şi acuzaţiile false de brutalitate asupra acestora.

Mai multe asociaţii care se ocupă de primirea refugiaţilor i-au reproşat preşedintelui lipsa unor proceduri şi politici concrete. Franţa cere Marii Britanii răspunsuri legate de situaţia copiilor de refugiaţi care ajung aici neînsoţiţi. Mai mult, cere şi o implicare mai mare a acestei ţări pentru asigurarea costurilor de securitate. Emmanuel Macron mai vrea politici europene coerente, mijloace de control a frontierelor şi creşterea colaborarii dintre forţele de poliţie franceze şi cele britanice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite