Franţa: Stat Islamic revendică atacul cu cuţit de la Paris. Agresorul avea 21 de ani și era născut în Cecenia

13 mai 2018, 12:04

Agresorul venise cu metroul și imediat ce a ajuns la suprafață a început să atace, la întâmplare, trecătorii.

Autorul atacului, cu origini cecene, de naționalitate franceză, născut în 1997, îmbrăcat în negru, cu părul lung și barbă, a strigat « Alahu Akbar » în timp ce înjunghia la întâmplare trecătorii. Era cunoscut de forțele de ordine, fișat S, ultima dată în atenția poliției în urmă cu câteva luni. Părinții săi au fost reținuți în această dimineață și audiați.

‘Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei’ internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o ‘sursă din cadrul serviciilor de securitate‘ pentru Amaq, agenţia de presă a SI, citată de AFP.

Agresiunea avut loc în jurul orelor 21.00, în arondismentul II din centrul capitalei Franţei, în apropierea Operei, un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute ‘sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator’.

Președintele Emmanuel Macron a reacționat imediat pe rețelele de socializare – Franța plătește încă o dată prețul sângelui dar nu va ceda niciun centimetru în fata dușmanilor libertății.

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris anchetează evenimentul pentru asasinat și tentativă de asasinat în legăturăcu o acțiune teroristă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite