CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

FRANȚA | Începe un proces istoric al atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Paris

În Franța începe procesul atentatelor de la 13 Noiembrie 2015. Un proces care se va desfășura în condiții de maximă securitate. În urmă cu 6 ani, capitala Franţei era zguduită de atentate sângeroase, care au lăsat în urmă un bilanț dramatic: 130 de morți și peste 350 de răniți. Procesul care începe astăzi este unul fără precedent, iar verdictul este așteptat peste 9 luni.

08 Septembrie 2021, 12:01 (actualizat 08 Septembrie 2021, 15:03) |

După lungi anchete și audieri în fața judecătorilor sunt 20 de acuzați printre care se află și Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandoului dirijat de gruparea teroristă Stat Islamic. 14 acuzați vor fi prezenți, despre ceilalți 6 nu se știe dacă se ascund sau dacă mai sunt în viață. Procesul se va desfășura în condiții extreme de securitate. Palatul de justiție din Paris va arata ca o fortăreață foarte bine păzită, cu importante forțe de poliție care vor supraveghea toate străzile din jur.

Investițiile în dispozitivele de securitate, săli de judecată și de audieri și transporturi speciale depășesc câteva milioane de euro. Întregul proces va fi filmat și va rămâne în istorie.

În primele două zile se va face apelul pentru nu mai puțin de 1.800 de părți civile, apoi se va lectura raportul care va rezuma peste 5.000 de volume ale acestui dosar. Primii martori vor fi audiați începând cu 13 septembrie. Printre aceștia se află și fostul președinte François Hollande care în momentul atacului se afla pe stadionul Stade de France. Pentru întreaga Franță, memoria acestor atentate este încă vie.

Salah Abdelsam va fi audiat anul viitor, în ianuarie. A tăcut în timpul cercetărilor și nu a vrut să comunice cu anchetatorii. Verdictul este așteptat peste 9 luni.

 

 

 

FRANȚA, CORESPONDENȚĂ DE LA MIHAELA ANTOCHE

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI