Frans Timmermans și Manfred Weber, vizită în România. Vicepreşedintele executiv al CE și liderul Partidului Popularilor Europeni, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis

Frans Timmermans
Frans Timmermans
31 martie 2023, 06:21

Totodată, oficialul european participă și la un eveniment organizat de PSD cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din România.

Președintele PSD Marcel Ciolacu  a anunțat că a discutat cu Frans Timmermans despre sprijinirea fermierilor români în contextul problemelor apărute după ce produsele agricole ucrainene au invadat piața europeană și i-a mulțumit pentru sprijinul puternic al socialiștilor europeni în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Frans Timmermans a fost primit, la ora 13,00, la Palatul Victoria, de şeful statului.

Vicepreşedintele executiv al CE se va întâlni şi cu reprezentanţi ai Guvernului şi cu părţi interesate în vederea discutării Pactului verde european (Green Deal) , urmând să aibă o întrevedere cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

În cursul dimineţii, el a discutat cu mai mulţi miniştri şi deputaţi în Parlamentul European, printre care: ministrul Muncii, Marius Budăi; ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila; ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu; ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea; ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu; şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

De asemenea, Timmermans se întâlnește cu mai multe părţi interesate ale societăţii civile pentru a discuta despre acţiunile de combatere a schimbărilor climatice în România şi despre rolul Comisiei Europene.

El va ţine, totodată, un discurs în deschiderea conferinţei „130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din România”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite