Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei: Războiul din Ucraina a provocat o „ruptură epocală” în relaţiile noastre cu Rusia

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier
28 octombrie 2022, 14:23

Potrivit extraselor din discursul său privind starea naţiunii, Steinmeier, care provine dintr-o aripă a Partidului Social Democrat (SPD) care a susţinut mult timp legături economice mai strânse cu Moscova, a afirmat că invazia rusă în Ucraina a condus la o schimbare de epocă.

„Când ne uităm la Rusia în prezent, nu mai este loc pentru vise vechi”, a spus Steinmeier. „Ţările noastre stau acum una împotriva celeilalte”, a afirmat preşedintele german.

„Şi pe noi în Germania ne-a cufundat în alte vremuri, într-o nesiguranţă pe care credeam că am depăşit-o: o perioadă marcată de război, violenţă şi fugă, prin îngrijorările privind extinderea războiului într-un foc mistuitor în Europa”, a mai spus el.

Steinmeier a sosit marţi într-o vizită surpriză la Kiev şi a promis autorităţilor ucrainene sprijin suplimentar, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană.

Preşedintele Steinmeier, al cărui rol este în mare parte unul ceremonial, a afirmat în discursul său că preşedintele rus Vladimir Putin este personal responsabil pentru tulburările din Europa şi a condamnat „obsesia sa imperială”.

„Urmează ani mai grei, ani dificili”, a mai spus şeful statului german.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite