Francois Fillon refuză să se retragă din cursa prezidenţială

6 martie 2017, 14:59

Francois Fillon, conservatorul francez aflat sub anchetă în legătură cu plăţile făcute soţiei şi celor doi fii ai săi, care ar fi ocupat nişte posturi fictive, a declarat că nimeni nu-l poate forţa să renunţe la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Într-un interviu televizat, el a precizat că îşi va continua campania.

„Răspunsul este nu. Nu văd nici un motiv pentru a face acest lucru şi, mai ales, eu chiar cred că revocarea acestei candidaturi se va încheia cu un impas politic pentru familia mea politică, adica dreapta şi centrul”, a spus Francois Fillon, candidatul dreptei la prezidenţiale.

Zeci de mii de francezi au venit, duminică după-amiază, în Piaţa Trocadero din Paris, pentru a-l susţine pe candidatul dreptei la prezidenţiale.

Francois Fillon, care se confruntă cu o posibilă inculpare pe 15 martie, i-a criticat dur pe toţi contracandidaţii săi la prezidenţiale. El a lansat un mesaj ferm şi foarte clar simpatizanţilor săi spunând că nu va renunţa la candidatura sa, deşi în ultimele zile el a pierdut sprijinul a numeroşi aliaţi politici.

Între timp, Alain Juppe, principalul candidat care l-ar putea înlocui pe Francois Fillon în cursa pentru preşedinţia Franţei, a anunţat că nu va candida, în ciuda presiunilor exercitate asupra sa în acest sens. Potrivit ultimelor sondaje, Alain Juppe s-ar putea califica în al doilea tur de scrutin, în timp ce lui Francois Fillon îi scad şansele pe zi ce trece.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri