Francezii testează cu succes băuturile dezalcoolizate în magazine specializate

5 decembrie 2022, 09:47

Augustin Laborde a renunțat la alcool în timpul carantinei. Atunci a căutat vin fără alcool și a văzut că nu are de unde cumpăra astfel de băuturi. Așa i-a venit ideea unui magazin cu vin, dar și cu alte licori care nu au niciun strop de alcool. După ce a găsit produsele, finanțarea și locul potrivit, acum se laudă că are primul magazin de acest tip și că are oferte pentru a deschide și alte magazine.

Augustin Laborde, proprietarul magazinului de băuturi dezalcoolizate: Deschidem o piaţă, testăm produse. În fiecare săptămână schimbăm rafturile, introducem produse noi, pentru a vedea care sunt tendinţele.

Magazinul lui Augustin nu duce lipsa de clienți. La început aceștia sunt curioși, apoi devin cumpărători interesați.

Helene Bourgy, clientă: Nu simt întodeauna nevoia să beau vin, nu vreau să beau alcool, dar încă îmi doresc ceva care să fie un pic festiv.

Astrid Perdrix, clientă: Este foarte bun şi mi-a amintit de şampanie, pe care nu mai pot să o beau.

În Franța se observă o scădere a consumului de alcool în ultimi ani și o grijă crescută pentru sănătate. Însă francezii vor continua să bea vin, spun cunoscătorii, pentru că le place gastronomia și pentru că le place să socializeze în jurul unui pahar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite