Francezii se pregătesc pentru întreruperi masive de curent. Aproximativ 60% din populaţie ar putea fi afectată de penele de curent

3 decembrie 2022, 12:36

Autoritățile recomandă populației să economisească electricitatea. Dacă temperaturile vor scădea foarte mult, rețeaua nu va rezista. Așa ar putea apărea decuplări de la rețea în orele de vârf.

La Armentieres, în nord, părinții nu prea știu cum se vor descurca, chiar dacă ministrul Educației a anunțat că se va renunța la cursuri dacă școlile nu vor avea curent. Reprezentanții rețelei de electricitate spun că vor anunța cu 3 zile înainte când vor avea loc decuplările de la rețea și că acestea nu vor dura mai mult de două ore.

“Este o ruşine să-i faci pe copii să piardă zilele de şcoală”.

“Cred că e nedrept pentru ei. Depinde de stat să se asigure că merge bine”.

Aceleași îngrijorări, un alt oraș. La Orleans, cei care lucrează de acasă nu prea văd cum s-ar putea descurca, iar pregătirea meselor și depozitarea mărfurilor vor fi alte probleme pentru care se caută soluții.

“Fără electricitate este complicat, mai ales pentru telemuncă. Soţul meu munceşte două zile de la distanţă în timpul săptămânii. La fel şi eu”.

“Este adevărat că e un pic enervant, ne obligă să gătim altădată sau să ne adaptăm”.

În cazul întreruperilor de curent, Salvarea, Pompierii, Poliția, spitalele și serviciile de urgență sau alte servicii considerate prioritare vor funcționa normal. Nu este exclus ca trenurile să fie anulate pentru evitarea blocării călătorilor în mijloacele de transport.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite