Francezii își schimbă obiceiurile culinare după introducerea carantinei nocturne. Cinele cu prietenii se programează mai devreme, meniurile au băuturi incluse

Carantina nocturnă instalată la Paris și în alte mari orașe ale Franței a schimbat obiceiurile francezilor, pentru care cinele la restaurant reprezintă adevărate momente de relaxare. Patronii de restaurante s-au reinventat rapid și au introdus meniuri cu băuturi incluse, servite mai devreme decât de obicei, sau livrate la domiciliu.

21 Octombrie 2020, 12:42 (actualizat 21 Octombrie 2020, 12:51) |

Stephane Manigold și Pascal Mousset s-au reorganizat din mers. Între anunțul autorităților de închidere a activităților la 21.00 și aplicarea măsurilor, au fost nevoiți să găsească rapid cele mai bune soluții pentru afacerile lor.

Stephane Manigold, patron de restaurant din Paris: "Ne-am reorganizat, voi deschide două din cele patru restaurante pe care le am, celelalte vor fi închise seara, cum este acesta, de exemplu".

Pascal Mousset, patron de restaurant din Paris: "Este pentru cei care lucrează în zonă să vină după serviciu sau la final de zi şi să facă cinste nu cu o masă, pentru că este prea mult la orele 16.00 sau 17.00, dar să cinstească un pahar pentru a uita de aceste vremuri".

Alții au ales să livreze mâncare în veselă de porțelan pentru vecini sau să prelungească programul de prânz.

Clienții nu au încotro și se adaptează și ei noilor reguli.

Perioada de carantină nocturnă va dura cel puțin 4 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire până la sfârșitul lunii noiembrie.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI