CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Francezii critică proiectul de reformă a pensiilor

În Franța s-au reluat discuțiile legate de viitoarea reforma a pensiilor. Liderii principalelor centrale sindicale, premierul și miniștrii de resort s-au întâlnit cu președintele Emmanuel Macron pentru a discuta despre modul în care se va face această reforma. La finalul discuțiilor, cele mai multe sindicate și organizații patronale au spus că nu este un moment potrivit pentru o astfel de reformă și că riscul unei explozii sociale este foarte mare.

07 Iulie 2021, 12:55 |

Liderii principalelor sindicate din Franța au sosit la Palatul Élysée pentru a-i spune încă o dată președintelui că nu sunt de acord cu multe dintre prevederile viitoarei legi. Ei susțin că prioritățile actuale sunt păstrarea locurilor de muncă și asigurarea salariilor în această perioada economică dificilă, după mai bine de un an de criză sanitară.

Principalele puncte de divergență sunt eliminarea regimurilor speciale și introducerea sistemului de puncte și a regimului universal dar și vârsta de pensionare.

Înainte de criza sanitară, sindicatele au organizat ample proteste de stradă în semn de nemulțumire față de această lege.

Președintele Emmanuel Macron a susținut de multe ori că actualul sistem al pensiilor trebuie reformat. Ar fi cea mai importantă schimbare după cel de-al Doilea Război Mondial. O poziție a președintelui Emmanuel Macron pe acest subiect este așteptată săptămâna viitoare.

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI