Francezii au în sânge arta de a găti

Bucătăria franceză îşi are locul de onoare în patrimoniul UNESCO. Arta chef-ilor de a combina alimentele, savoarea condimentelor şi a ierburilor aromate, designul culinar, toate fac din gastronomia franceză, una de top, apreciată în toată lumea.

14 Iulie 2017, 15:42 (actualizat 18 Iulie 2017, 15:44) |
Gastronomie frantuzeasca
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dulci sau sărate, servite ca fel principal sau la desert, clătitele franţuzeşti sau les crepes sunt căutate şi apreciate peste tot în lume. Cu atât mai mult, la Paris, în cartierul Montmartre, unde, un restaurant tipic franţuzesc pregăteşte în fiecare zi sute de clătite.

Clătitele sărate sau les galette şi cele dulci, les crepes, sunt adevărate creaţii gastronomice iar pregătirea ingredientelor şi a planului de lucru depind de o foarte bună organizare. Când totul este gata, se trece la lucru.

În Franţa este chiar şi o sărbătoare a clătitelor, “Festivalul clătitelor”, o zi tradiţională în care se servesc aceste specialităţi care dau unicitate gastronomiei franceze.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 23°C
IASI 21°C 21°C
CLUJ 18°C 16°C
CONSTANTA 21°C 23°C
CRAIOVA 21°C 22°C
BRASOV 20°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI