CORESPONDENŢĂ DIN FRANŢA

Francezii, împovăraţi de facturile la gaz şi electricitate

Creşterea preţurilor la energie electrică şi scumpirea carburanţilor au ajuns să scadă puterea de cumpărare a francezilor. Familiile cu venituri mici, care au şi copii în întreţinere, au ajuns să-şi socotească de la lună la lună fiecare cheltuială şi să facă economii drastice. O situaţie care riscă să se generalizeze în multe gospodării în lunile de iarnă.

28 Octombrie 2021, 14:32 |

Jacques Kadio are 48 de ani şi până de curând a lucrat ca agent de pază. A urmat cursuri de recalificare pentru e deveni tehnician IT. Soţia sa lucrează într-un supermarket. Cu veniturile lor abia fac faţă facturilor.

Jacques Kadio: Sunt depăşit de situaţie, am chiar o factură care ajunge până la 1.232,52 euro.

Cei doi au cinci copii de vârstă şcolară. Din cauza costurilor, au ajuns să se încălzească doar atunci când cei mici se întorc de la şcoală.

Jacques Kadio: Nu ştiu cum să fac faţă acestei situaţii, nu mai putem să trăim aşa. Toate câştigurile noastre se duc pe energie electrică, utilităţi, chirie, cheltuielile de zi cu zi, combustibil.

Situaţia lui Jacques Kadio se repetă în multe familii franceze.

Unul din patru francezi recunoaşte că întâmpină greutăţi în a-şi plăti facturile de la lună la lună.

Expert în probleme energetice: 84% dintre francezi au declarat că sunt preocupaţi de cheltuielile lor pentru energie. Este un procent foarte mare în acest barometru pe care îl efectuăm din 2007.

Recent, guvernul a anunţat acordarea unui cec de 100 de euro pentru cei cu venituri modeste, după ce s-au disponibilizat alte ajutoare pentru plata energiei electrice. Peste 5,5 milioane de gospodării vor beneficia de aceste ajutoare.

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI