Francezi prinși cu droguri la graniță. Tinerii doreau să ajungă la un festival din România

17 august 2017, 09:01

Doi dintre francezi au fost observați cu ajutorul camerelor de termoviziune, în jurul orei 04:30, intrând pe fâșia verde, dinspre Serbia. Polițiștii de frontieră i-au încercuit, iar cei doi au fost duși la Moraviţa pentru audieri.

Unul dintre ei, în vârstă de 23 ani, nu avea niciun document de identitate. Asupra lor au fost găsite 18 grame de hașiș, despre care francezii au spus că este pentru consum propriu. Tinerii au susținut că doreau să ajungă la un festival din vestul țării.

Între timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat doi cetăţeni francezi, ambii de 21 de ani, într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa. În maşină şi în bagaje au fost descoperite un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală – posibil ciupercă halucinogenă – şi un cartuş de vânătoare. Tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi, după ce intrau în România.

Cei patru francezi s-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei, introducere în țară de droguri de risc, contrabandă calificată, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei şi nerespectarea regimului armelor si munițiilor.

Cazul francezilor a fost preluat de DIICOT, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare, a transmis Ana Maria Cheveresan de la studioul TVR Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite