Franța: Studenții au ajuns asistați social

14 februarie 2021, 21:09

Studenții se așează la coadă și așteaptă câteva ore, în frig, pentru un pachet cu produse alimentare și lucruri de prima necesitate. Inițiativa aparține unor asociații care încă din luna octombrie, a anului trecut, au întins o mâna de ajutor studențiilor aflați în situații de precaritate.

Acum au ajuns să distribuie în regiunea pariziană peste 20 de mii de pachete cu mâncare pe săptămâna, semn că situația studenților este din ce în ce mai dificilă.

Pachetele conțin fructe, lactate, dulciuri și alte alimente donate de restaurante sau de supermarketuri. Asociațiile din regiunea pariziană s-au organizat în 15 centre care ajută de fiecare dată între 300 și 500 de studenți.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat la începutul anului prelungirea ajutorului acordat pentru hrana studenților, și anume un meniu complet la 1 Euro în cantinele universităților.

Reprezentanții guvernului cred că până la sfârșiul anului peste 8 milioane de francezi vor avea nevoie de ajutoare alimentare în timp ce asociațiile spun că nu sunt pregătite pentru a face față unei situații atât de dificile.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă