Franța sprijină România în procesul de aderare la spațiul Schengen

12 noiembrie 2022, 18:57

Președintele Klaus Iohannis și președintele Emmanuel Macron au discutat despre subiectele actualității, iar dosarul Schengen a fost unul dintre cele mai importante. Franța susține România în acest proces.

„Am avut în această seară o întrevedere foarte bună cu preşedintele Emmanuel Macron, la Palatul Elysee. Franţa este un susţinător al aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen, iar în discuţia noastră i-am mulţumit Preşedintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă şi rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spaţiului Schengen va contribui la consolidarea securităţii şi a rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său. În ceea ce priveşte situaţia de securitate, Franţa este şi aici alături de noi, prezenţa militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO. Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, evoluţia situaţiei de securitate din Ucraina şi demararea procesului de reconstrucţie a zonelor afectate de război au fost teme pe care le-am abordat astăzi în dialogul foarte bun pe care l-am avut cu preşedintele Macron”, a scris președintele Iohannis pe Facebook.

Consolidarea parteneriatului strategic româno-francez, relațiile bilaterale dintre cele două țări, proiectele comune în domeniul economic, al securității și al apărării au fost, de asemenea, abordate de cei doi președinți.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron au mai discutat și despre securitatea generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, dar și despre securitatea energetică la nivelul Uniunii Europene în contextul actual.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, după o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron, la Palatul Élysée: România este pregătită să adere la Schengen. În ceea ce priveşte situaţia de securitate, Franţa este şi aici alături de noi

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite