Franța: Plan de sobrietate energetică. ”Orașul Luminilor”, pe întuneric pentru economii la curent

Criza energetică generată de războiul din Ucraina și problemele legate de livrările de gaze din Rusia au condus Franța la un plan de sobrietate energetică, pentru următoarele luni. La Paris și în multe alte orașe, clădirile publice, monumentele sau muzeele nu mai sunt luminate pe timpul nopții. Este una dintre măsurile luate pentru reducerea facturilor.

28 Septembrie 2022, 17:49 (actualizat 28 Septembrie 2022, 19:02) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Franța: Plan de sobrietate energetică"

Renumitele monumente pariziene și clădirile publice rămân pe întuneric de la orele 22.00. Măsura a intrat în vigoare odată cu echinocțiul de toamnă. Muncipalitatea a decis să facă economii și să reducă facturile.

”Vom reduce cu peste 55 gigawati/oră consumul de energie. Pentru a avea o idee, este echivalentul consumului a 8.300 de gospodării pariziene. Deci, nu este deloc nesemnificativ”, anunță viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire.

Alături de turnul Saint-Jacques sau de Micul Palat, Le petit Palais, nici celebra doamnă de fier, Turnul Eiffel, nu a scăpat de această măsură. Luminile sale sclipitoare se sting acum înainte de miezul nopții. Deciziile primăriei nu prea sunt pe placul turiștilor.

S-ar putea ca aceste măsuri să nu fie suficiente și atunci intervalele orare de reducere a consumului vor trebui extinse, cred experții, de exemplu, de la 8.00-13.00 și de la 18.00-20.00.

”În zilele de vârf, pe alertele energetice roşie şi portocalie, vom cere că toate monumentele, panourile publicitare luminoase şi toate luminile inutile să fie oprite în aceste două perioade de vârf”, susține inginerul Yannick Jaquemart.

Și la Nisa autoritățile au decis măsuri de reducere a iluminatului. De la sfârșitul lunii octombrie, doar un bec stradal din trei va rămâne aprins pe «Promenade des anglais».

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI