CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Franța: Permisul sanitar, obligatoriu pentru mai multe activități

În Franța, permisul sanitar a devenit de astăzi obligatoriu pentru aproape toate tipurile de activități. Dacă acest document este necesar în spitale, la terase, restaurante, în case de bătrâni sau pentru călătoriile lungi din interiorul Franței, el nu este necesar pentru cumpărături de primă necesitate sau în farmacii. Permisul sanitar poate fi un test negativ de cel mult 72 de ore, dovada imunizarii cu ambele doze sau dovada trecerii prin boală.

09 August 2021, 21:11 |

Certificatului sanitar permite accesul în baruri, cafenele, terase și restaurante. Obligativitatea acestui document, intens comentată și criticată în ultimele zile, i-a împărțit pe patroni dar și pe clienți.

De permis de sănătate au nevoie și cei care călătoresc în interiorul Franței cu autocarul, trenurile de mare viteză sau inter-regionale precum și cei care apelează la cursele aeriene interne.

Nu e nevoie de permis sanitar în mijloacele de transport în comun, adică în autobuze, tramvaie sau în metrou. Prefecții pot decide, în funcție de situația epidemiologice din zona, dacă accesul în centrele comerciale cu suprafață mai mare de 20 de mii de metri pătrați se va face pe baza permisului sanitar.

Pentru a patra săptămână consecutiv, zeci de mii de francezi au contestat în stradă obligativitatea permisului de sănătate precum și obligativitatea vaccinării personalului medical și a altor categorii de angajați.

Cei care nu vor respecta regulile impuse de permisul sanitar sau vor încerca să falsifice acest document, vor primi o amendă de 135 Euro la prima abatere. La cea de-a două abatere, amenda crește și ajunge la 1500 Euro.

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 2°C 6°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 1°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI