Franța: Măști de scafandru transformate în dispozitiv de protecție pentru medicii care tratează bolnavii de COVID-19

2 aprilie 2020, 09:44

În doar patru zile, ideea s-a concretizat iar primele măști adaptate de studenții și inginerii universității tehnice Belfort- Montbéliard au ajuns acolo unde este atât de multă nevoie în aceste momente, și anume la serviciile de reanimare de la Spitalul Nord Franche-Comté.

”Eu sunt persoană care a testat, nu există nicio fisură, mă simt în siguranţă”, spune medicul Laurent Faivre.

Producătorul de accesorii sportive nu a stat prea mult pe gânduri și a donat măștile folosite la scufundări iar grupul de inventatori s-a folosit de imprimante 3D pentru a creea o piesă din plastic, cu rol de filtru sanitar, perfect adaptată acestor măști.

”Sâmbătă seară am prezentat prototipul doctorilor, l-am îmbunătăţit duminică şi validat luni de spital, iar azi îl fabricăm. Nu suntem capabili să producem la scară mare, dar dacă lumea vrea, va fi posibil”, spune cercetătorul Ghislain Montavon.

Imprimantele 3D lucrează la capacitate maximă. O astfel de masca protejează fața și căile respiratorii. Deocamdată, cu mijloacele de care dispune universitatea se pot produce 50-60 de măști pe zi.

Echipa de inventatori de la această universitate nu se oprește aici cu ideile, vrea să producă și viziere pentru personalul medical din serviciile de reanimare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

A fost grevă de avertisment în câteva zeci de spitale din ţară

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești