Franța, iarnă cu restricții auto-impuse pe fondul prețurilor mari ale combustibililor

10 decembrie 2022, 11:40

Companiile franceze care livrează energie au cerut o creștere de cel puțin nouă la sută. Dacă acest lucru nu este posibil, ele cer să poată renunța la contracte. Motivul este creșterea prețurilor la energie și la materiile prime. Iar francezii încearcă cum pot să facă față frigului.

De obicei, condominiul începea sezonul de încălzire la mijlocul lunii octombrie. Creșterea facturilor la gaz a fost cea care a determinat amânarea pornirii încălzirii. Pentru a se feri de frig, rezidenții poartă haine călduroase. Alții pun în funcțiune sobe cu lemne în anumite momente ale zilei.

Sunt între 12 și 13 grade, asta pentru toate camerele din nord. Dar nici măcar în partea cealaltă nu se ajunge la 15 grade. Nu se mai poate continua așa. Este prea mult, este prea mult. Au tot amânat-o de o lună de zile. Am fi putut avea încălzire astăzi, a spus proprietarea unui apartament.

La fel de greu este și în școli. Mii de copii iau prânzul în fiecare zi la cantine, livrat de un furnizor privat de servicii. Acesta solicită o majorare a prețurilor, care ar putea fi transferată asupra familiilor.

Creșterea costurilor la energie creează mari probleme și hotelierilor.

Ne gândim să închidem la sfârșit de săptămână, pentru că la sfârșit de săptămână suntem mai puțin ocupați. Iarna este perioada în care trebuie să ne încălzim cel mai mult. Prin urmare, este mai judicios să închidem în weekend-uri, spune managerul unui hotel.

Multe municipalități au fost deja de acord să majoreze contractele. Dar, în contextul în care mai sunt doar câteva zile până la stabilirea bugetelor locale, această cerere nu este bine primită. Companiile dau asigurări că nu vor fi schimbate cantitățile de energie solicitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri