Franța și România au semnat un acord privind creșterea exporturilor de grâne ucrainene

12 septembrie 2022, 14:30

Potrivit acordului, Franța și România vor coopera la dezvoltarea unui proiect care să crească eficiența portului Galați, la echiparea punctelor de frontieră din nordul României, precum și la creșterea capacităților de stocare a grânelor în portul Constanța.

De la 1 august până acum, din Ucraina au ieșit peste 2,3 de milioane de tone de produse agricole. 4% din acestea au ajuns în România.

Ministerul Agriculturii de la Kiev a estimat recent că exporturile de produse agricole ale ţării ar putea creşte la 6 – 6,5 milioane de tone în octombrie, dublu faţă de volumele din iulie, în urma redeschiderii graduale a porturilor ucrainene.

De la începerea invaziei ruseşti, exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut semnificativ, pentru că porturile de la Marea Neagră, principala rută pentru livrările de cereale ucrainene, au fost închise de o blocadă rusească, ceea ce a împins în sus preţurile mondiale la alimente şi a provocat temeri că vor exista întreruperi în aprovizionarea cu alimente în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite