Franța, criticată pentru modul în care a organizat finala Ligii Campionilor

31 mai 2022, 12:52

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin a declarat că între 30 și 40 de mii de suporteri britanici care nu aveau bilete sau care aveau bilete false ar fi forțat intrarea pe stadion. El spune că 70% dintre biletele prezentate de fanii echipei Liverpool la control ar fi fost false, ceea ce înseamnă o fraudă masivă pe care o numește fraudă industrială și organizată.

Au fost și multe acuzații de furt care îi vizează pe locuitorii din Seine-Saint-Denis, unde se află Stade de France, acuzații negate de autoritățile locale care arată critic spre modul de organizare.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin și-a exprimat regretul pentru evenimentele din seara meciului și a spus că, dacă nu s-ar fi luat acele decizii, am fi putut asista la victime sau chiar la decese.

Au fost depuse plângeri pentru furt și furt cu violență, plângeri care sunt analizate de Parchetul din Bobigny. 16 persoane sunt în continuare reținute.

Autoritățile vor să afle cine poartă responsabilitatea pentru evenimentele din seara finalei pentru ca astfel de scene să nu se mai repete.

Franța va organiza anul viitor Cupa Mondială la Rugby, iar peste doi ani Parisul va găzdui Jocurile Olimpice.

 

 

RELATARE DE LA MIHAELA ANTOCHE

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite