Franța: Cozi uriașe la stațiile de carburanți. Subvenția scade puternic

15 noiembrie 2022, 20:55

De câteva zile cozile formate de mașinile care așteaptă să alimenteze sunt din ce în ce mai lungi. Șoferii încearcă să profite până în ultimul moment de subvențiile acordate de guvern.

”Un cost mare, sincer, un cost mare, venim un pic mai devreme pentru a evita creşterea preţurilor de miercuri. Va fi un cost mare pentru bugetul meu”, spune un francez.

Șoferii de taxi, cadrele sanitare care vizitează bolnavii la domiciliu, comercianții sau cei care nu au alte alternative de deplasare vor cheltui mai mult pentru un plin de benzină sau motorină.

”Pentru unii oameni este vital, avem nevoie de benzină, este vital, aşa că va trebui să punem banii necesari pentru a ne deplasa şi pentru a merge la muncă”, declară un localnic.

”Va avea un impact asupra portofelului, cu 30 de eurocenţi în plus la preţul unui litru. De exemplu, eu alimentez 14 litri, ori 30 de eurocenţi, sunt câţiva euro în plus şi scade puterea de cumpărare, pentru achiziţii, ieşiri sau orice altceva”, explică un francez.

Guvernul a alocat, numai pentru acest an, fonduri de peste 7 miliarde de euro pentru subvenționarea prețurilor la carburanți. De anul viitor, ajutoarele nu se vor mai acorda întregii populații, ci doar celor care vor avea nevoie, spun autoritățile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri