CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Franța: Bătrânii din cămine revin la normalitate. Corespondență de la Mihaela Antoche

Bucurie imensă pentru rezidenții caselor de bătrâni din Franța. Au voie să-și reia activitățile și să primească vizite, în condițiile respectării regulilor sanitare. Lipsa celor dragi și izolarea în caz de infectare au adâncit tristețea și dorul de familie. Trei sferturi dintre seniorii caselor de bătrâni din Franța au fost vaccinați cu ambele doze.

14 Mai 2021, 14:39 Știrile TVR |

E bucurie mare la casa de bătrâni din Villeneuve-Loubet, în sud-estul Franței. S-au reluat jocurile de mini-fotbal și de mini-golf, dar și alte activități atât de îndrăgite de seniori.

Atmosfera de la Villeneuve-Loubet se regăsește în majoritatea caselor de bătrâni din Franța. Datele oficiale arată că 99% dintre rezidenți au fost vaccinați cu prima doză iar trei sferturi au fost imunizați cu ambele doze. Mai rămân în vigoare o serie de reguli care trebuie respectate în continuare.

Prima perioadă de carantină a fost devastatoare pentru seniori. 40% dintre decese au fost înregistrate în casele de bătrâni. Așa se explică de ce în Franta campania de vaccinare a început cu această categorie de populație.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI