Franța atacă inflația. Autoritățile au luat decizia de a interveni în piață pentru a ține în frâu prețurile

6 martie 2023, 18:47

Cu o inflație anuală de peste cinci procente, care ar urmă să depășească 6% în 2023, Franța se confruntă cu o situație economică dificilă. Puterea de cumpărarea a francezilor se erodează pe zi ce trece și din ce în ce mai multe familii au probleme în a-și asigura cele necesare înainte de următorul salariu.

Puse sub presiunea din ce în ce mai intensă a oamenilor, autoritățile, contestate și pentru o controversată reforma a pensiilor, au luat decizia de a interveni în piață pentru a potoli inflația. În urmă unei înțelegeri, marile lanțuri de distribuție au fost de acord cu limitarea prețurilor la produsele de baza.

Bruno Le Maire, ministrul francez al finanţelor: Sunt foarte mulţumit să anunţ că am ajuns la o înţelegere cu distribuitorii în privinţa preţurilor de consum, care va permite să avem cel mai mic preţ posibil la un număr de produse de bază pentru trei luni. Trimestrul anti-inflație va fi o măsură protecționistă majoră.

Măsura intervenționistă este susținută financiar din marjele de profit ale distribuitorilor, care au înțeles că în cazul în care nu susțin din marja de profit puterea de cumpărare a clienților riscă o adevărată prăbușire a vânzărilor în următoarele luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă