Franța analizează introducerea de noi măsuri împotriva nevaccinaților

16 noiembrie 2021, 07:35

Franța a trecut prin trei perioade de carantină și numeroase restricții de la începutul crizei sanitare. Măsurile au fost considerate de multe ori dure, iar acum, spectrul unei carantinări doar pentru persoanele nevaccinate, după modelul aplicat în Austria, naște diferite comentarii.

Cred că aş prefera o altă soluţie, deoarece vedem că, în Franţa ne aflăm pe un loc mai bun decât alte ţări europene, ceea ce înseamnă că Franţa face mai bine, aşa cred, că a existat un efort bun din partea guvernului în această privinţă, crede Paul Rossigneux, locuitor din Paris.

Voi avea rapelul, a treia doză, personal mă simt mai bine protejat. Ceea ce regret este că unii dintre compatrioţii mei nu doresc să se vaccineze şi asta e rău pentru propria lor protecţie şi pentru protecţia altora, a spus Noel Loizeau, un locuitor al Parisului.

Autoritățile sanitare au avertizat că apropierea iernii și scăderea temperaturilor, dar și relaxarea unor măsuri de protecție vor duce la creșterea numărului de cazuri.

Recent, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris a anunțat că toate măsurile sunt posibile, inclusiv o nouă carantină și că nimic nu este exclus de la masa discuțiilor.

Cred că ideea este bună în sine, dar nu trebuie să provoace o reacţie negativă care să împartă ţara în vaccinaţi și nevaccinaţi. În caz contrar, cred că trebuie să punem presiune şi dacă nu este suficient să fim convinşi, atunci trebuie să existe constrângeri, crede Noel Loizeau.

Peste 75% din populația Franței este complet vaccinată, iar peste 4 milioane de francezi au primit doza de rapel.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri