Franța a introdus certificatul sanitar pentru activitățile cu mai mult de 50 de participanți

Franța a introdus de astăzi certificatul sanitar pentru toate activitățile care presupun mai mult de 50 de participanți. O măsură îndelung dezbătută în ultimele zile și care a scos în stradă la sfârșitul săptămânii trecute peste o sută de mii de francezi. Franța se confruntă cu cel de-al patrulea val al epidemiei, iar răspândirea variantei Delta este îngrijorătoare. Autoritățile cer prudență și îndeamnă populația să se vaccineze.

21 Iulie 2021, 21:22 |

Certificatul sanitar este obligatoriu la teatru, în cinematografe, parcuri de distracții, festivaluri sau concerte, adică în toate locurile care reunesc peste 50 de persoane. Masca nu mai este obligatorie în aceste situații, în absența unor decizii ale prefecților sau managerilor.

Autoritățile spun că în următoarele zile va exista o perioadă de toleranță, astfel încât fiecare instituție care cere un permis sanitar să aibă timp pentru a se adapta noilor reguli. Responsabilii restaurantelor vor controla permisul sanitar, dar nu vor face și un control de identitate, conform ultimelor precizări.

În plină perioadă de vacanță, din cauza răspândirii variantei Delta, multe departamente au decis să închidă barurile și restaurantele la orele 23.00, iar masca să redevină obligatorie în exterior.

Autoritățile spun că 96% din cele peste 18 mii de cazuri s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate și reamintesc importanța imunizării.

Premierul Jean Castex a anunțat că la toamnă, elevii și liceenii nu vor avea nevoie de permis sanitar pentru a reveni în bănci.

Autoritățile de la Paris au fixat drept obiectiv ca până la sfârșitul lunii august 50 de milioane de francezi să fie imunizați cu prima doză. O măsură necesară pentru a reduce amploarea contaminărilor.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 27°C 24°C
CLUJ 24°C 20°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 32°C 27°C
BRASOV 25°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI