Franța a introdus certificatul sanitar pentru activitățile cu mai mult de 50 de participanți

21 iulie 2021, 21:22

Certificatul sanitar este obligatoriu la teatru, în cinematografe, parcuri de distracții, festivaluri sau concerte, adică în toate locurile care reunesc peste 50 de persoane. Masca nu mai este obligatorie în aceste situații, în absența unor decizii ale prefecților sau managerilor.

Autoritățile spun că în următoarele zile va exista o perioadă de toleranță, astfel încât fiecare instituție care cere un permis sanitar să aibă timp pentru a se adapta noilor reguli. Responsabilii restaurantelor vor controla permisul sanitar, dar nu vor face și un control de identitate, conform ultimelor precizări.

În plină perioadă de vacanță, din cauza răspândirii variantei Delta, multe departamente au decis să închidă barurile și restaurantele la orele 23.00, iar masca să redevină obligatorie în exterior.

Autoritățile spun că 96% din cele peste 18 mii de cazuri s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate și reamintesc importanța imunizării.

Premierul Jean Castex a anunțat că la toamnă, elevii și liceenii nu vor avea nevoie de permis sanitar pentru a reveni în bănci.

Autoritățile de la Paris au fixat drept obiectiv ca până la sfârșitul lunii august 50 de milioane de francezi să fie imunizați cu prima doză. O măsură necesară pentru a reduce amploarea contaminărilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite