Franța se pregătește pentru noul an școlar. Protocoale sanitare pentru clasele primare, gimnaziale și pentru elevii de liceu. În ciclul primar, primul caz de contaminare duce automat la închiderea clasei

În plină perioadă de vacanță, Franța se pregătește pentru începutul unui nou an școlar. Condițiile sanitare actuale și îngrijorarea legată de răspândirea variantei Delta impun măsuri stricte, menite să evite creșterea contaminărilor și reîntoarcerea, pe cât posibil, la cursurile online. Vaccinarea cadrelor didactice și a elevilor rămâne cea mai bună soluție anunțată de autorități.

02 August 2021, 20:46 |

Cu aproximativ o lună înaintea noului an școlar, Ministerul Educației a gândit protocoale sanitare pentru clasele primare, gimnaziale și pentru elevii de liceu.

Măsurile de protecție rămân în vigoare, iar izolarea celor care se îmbolnăvesc se va face în funcție de clasa în care se află și de gradul de imunizare.

Pentru cei din ciclul primar, primul caz de contaminare duce automat la închiderea clasei pentru o săptămână.

Protocolul se schimbă pentru gimnaziu și liceu.

Jean-Michel Blanquer, ministrul Educației din Franța: "În școala gimnazială, dacă există un caz de contaminare, elevii nevaccinați vor fi obligați să rămână acasă, dar acest lucru nu se va aplica celor vaccinați. Acesta este, evident, un stimulent puternic pentru a fi vaccinat".

Vaccinarea elevilor, îndelung discutată și criticată în Franța, rămâne o condiție pentru desfășurarea cursurilor în bănci și evitarea, pe cât posibil, a cursurilor online.

Autoritățile au anunțat că permisul sanitar nu va fi obligatoriu pentru elevi.

Franța a început la mijlocul lunii iunie vaccinarea minorilor de peste 12 ani, iar pentru debutul anului școlar sunt pregătite peste 6.000 de centre de vaccinare pentru elevi.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 15°C
IASI 17°C 11°C
CLUJ 14°C 11°C
CONSTANTA 19°C 13°C
CRAIOVA 18°C 14°C
BRASOV 15°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI