Franța scoate armata pe străzi. Militarii se alătură jandarmilor ca să prevină violențele la protestul „vestelor galbene”

21 martie 2019, 21:01

Militarii vor asigura paza instituțiilor publice sau a altor puncte fixe care ar putea fi ținta atacurilor unor persoane violente, extremiste sau radicalizate, așa cum s-a întâmplat la ultima sâmbătă a „vestelor galbene”.

Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al guvernului francez: „Nu putem lăsa o minoritate violentă să pună în pericol ţara noastră şi să deterioreze imaginea Franţei peste hotare, deci următoarele zile vor fi decisive”.

Autoritățile au mai anunțat și alte măsuri menite să oprească valul de violențe și distrugeri.

Printre acestea se numără și interzicerea protestelor pe celebrul bulevard Champs Élysées din Paris sau în orașele mari – Toulouse, Bordeaux, Nisa.

Prezența militarilor pe străzi nu este văzută cu ochi buni nici de sindicate, și nici de unii reprezentanți ai „vestelor galbene”.

Peste 7 mii de militari vor fi mobilizați pentru o nouă sâmbătă de proteste, o situație care le amintește francezilor de perioada în care soldații erau pe străzi când țara lor era în stare de urgență din cauza atentatelor teroriste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă