Franța işi redeschide frontierele pentru toate ţările din UE. Macron: Va trebui să urmărim îndeaproape evoluţia epidemiei, pentru a ne pregăti în caz că se reîntoarce

Franța işi redeschide frontierele, pentru că trece în aşa-numita "zonă verde", iar multe dintre măsurile luate în timpul izolării se relaxează. Preşedintele Emmanuel Macron a făcut acest anunţ în cel de-al patrulea discurs adresat francezilor, de la începutul pandemiei. Corespondentul TVR, Mihaela Antoche, are amănunte.

15 Iunie 2020, 09:30 (actualizat 15 Iunie 2020, 11:14) |

Emmanuel Macron a mulțumit francezilor pentru modul în care s-au comportat în perioada de izolare. Șeful statului a vorbit despre slăbiciunile legate de gestionarea crizei, despre lipsurile din aprovizionare dar și despre alte deficiențe.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Suntem dependenţi de alte continente pentru anumite produse, organizarea a fost greoaie, există inegalităţi sociale şi teritoriale. Vreau să învăţăm toate lecţiile dinperioada prin care am trecut şi împreună să înţelegem ce am făcut mai bine sau mai rău decât vecinii noştri.

Terasele și restaurantele se redeschid iar școlile, grădinițele și colegiile se pregătesc pentru a trece la programul normal de pe data de 22 Iunie. Vizitele vor fi din nou permise în casele de bătrâni iar întâlnire publice se vor face, în continuare, cu atenție și în respectul legii, cu reguli de igienă și distanțare socială.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Vara anului 2020 va fi ca nicio altă vară. Va trebui să urmărim îndeaproape evoluţia epidemiei, pentru a ne pregăti în caz că se reîntoarce şi va fi mai gravă.

Prioritatea trebuie să se îndrepte spre economie care trebuie relansată, spune Emmanuel Macron. Fonduri importante de peste 500 de miliarde de euro au fost alocate pentru șomajul parțial, sprijinul întreprinderilor, micilor afaceri, persoanelor cu venituri reduse. Planul de reconstrucție se va face și cu ajutorul Europei, chiar dacă la începutul crizei colaborarea în interiorul Uniunii a fost mai dificilă.

Emmanuel Macron se va adresa din nou națiunii în luna iulie pentru a anunța următoarea etapă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI