Franța intră în stare de urgență sanitară a doua oară în acest an. Ministerul de Interne va mobiliza peste 12.000 de polițiști pentru verificarea respectării restricțiilor

Încălcarea regulilor va fi pedepsită în Franța cu amendă de 135 de euro. Măsurile sunt valabile 4 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire până la sfârșitul lunii noiembrie, transmite corespondenta noastră la Paris, Mihaela Antoche.

15 Octombrie 2020, 22:02 |

În zonele de alertă maximă, circulația este interzisă între orele 21.00 - 6.00.

În această categorie se încadrează Parisul, regiunea pariziană și alte 8 orașe mari ale Franței.

Excepțiile sunt posibile pentru cei care lucrează, care au probleme de sănătate, pentru cei care călătoresc cu avionul sau cu trenul, sau care își plimbă animalul de companie. Toți sunt obligați să completeze o autorizație de deplasare.

Toate magazinele, serviciile publice sau alte spații care reunesc un număr mare de persoane se închid la ora anunțată. Adunările festive, evenimentele private, cum sunt nunțile sau întâlnirile între studenți, sunt interzise. Numărul de persoane de la o masă în restaurante sau acasă este limitat la 6.

Telemunca este în continuare recomandată, cel puțin 2-3 zile pe săptămână.

Universitățile își vor desfășura jumătate din activitate online.

Ministerul de Interne va mobiliza peste 12.000 de polițiști pentru verificarea respectării restricțiilor. Statul va disponibiliza aproximativ un miliard de euro pentru sprijinirea sectoarelor economice lovite de criza sanitară.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI