Franța începe săptămâna cu un nou val de proteste față de creșterea prețului carburanților și scăderea nivelului de trai

3 decembrie 2018, 19:34

Vestele galbene sunt mai decise ca oricând să nu renunțe la proteste și blochează în continuare depozite de carburanți, sensuri giratorii sau stațiile de taxare de pe autostrăzi.

Benzinăriile sunt în pericol să rămână fără carburanți.

Peste 140 de persoane reținute de poliție sunt judecate în regim de urgență pentru violențele de sâmbătă.

Zeci de grupuri venite să distrugă și să provoace forțele de ordine s-au amestecat printre vestele galbene și au produs adevărate scene de gherilă urbană.

Thierry Paul Valette, coordonator al „vestelor galbene”: Erau scandalagii de profesie, am văzut pozele. Erau echipaţi şi au acţionat rapid. Erau pregătiţi pentru asta.

Pagubele se ridică la peste 3 milioane de Euro.

Bruno Le Maire, ministru al Economiei şi Finanţelor din Franţa: Până acum, avem un declin al cifrei de afaceri de 15-25%, în funcţie de sectorul de activitate.

S-au alăturat protestelor și lucrătorii de pe ambulanțe, care au blocat mai multe căi de acces spre centrul Parisului, nemulțumiți de schimbarea sistemului de finanțare a transportului sanitar.

Și liceeenii au ieșit în stradă sau au blocat instituțiile de învățământ în semn de nemulțumire față de reforma bacalaureatului și de sistemul de selecție din universități.

Vestele galbene anunță o nouă mobilizare în centrul Parisului la sfârșitul săptămânii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite