Franța începe prima fază de relaxare. Școlile se deschid treptat și pe bază de voluntariat iar în magazine sunt măsuri stricte de igienă

După două luni grele de izolare, Franța începe prima fază de relaxare. Multe sectoare economice își reiau activitatea, transporturile și-au adaptat programul iar școlile și magazinele și-au redeschis porțile. O întoarcere la activitate care nu pare să semene cu ce a fost înainte de epidemie, dar la care fiecare încearcă să se adapteze. Franța este una din țările greu încercate de epidemie. Peste 26 de mii de persoane și-au pierdut viața.

11 Mai 2020, 09:31 (actualizat 11 Mai 2020, 09:58) Știrile TVR |

Școlile se deschid treptat și pe bază de voluntariat iar în magazine sunt măsuri stricte de igienă și de distanțare. Hotelurile, restaurantele, marile săli de spectacole, cinematografele precum și unele parcuri și plaje rămân în continuare închise.

Saloanele de coafură și cosmetică au pregătit măsuri stricte de protecție. Brigitte are mai bine de 40 de ani de experiență și lucrează cu fiica sa, Aurelie. Au un salon chiar lângă Bulevardul Champs Élysée din Paris. Au pregătit un întreg set de măsuri menite să ofere siguranță clienților. Măști, mănuși, geluri dezinfectante și echipament de unică folosință - nimic nu a fost lăsat la întâmplare. Un protocol sanitar drastic.

Măștile sunt obligatorii, atât pentru personal cât și pentru clienți. Toți vor acorda mai mult timp măsurilor de igienă.

Pierderile economice mari, înregistrate în cele două luni de izolare, nu vor putea fi recuperate așa ușor iar vremurile bune de altădată vor rămâne, cel puțin pentru o perioadă, doar amintiri.

Temerea cea mai mare este că întreagă activitate a saloanelor de coafură și cosmetică se va schimba într-atât încât clienții nu vor mai veni pentru a petrece câteva momente de relaxare ci vor veni doar din necesitate.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI