Franța își ia rămas-bun de la Jacques Chirac

29 septembrie 2019, 15:14

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului președinte a părăsit în aplauze ultimul domiciliu. Cortegiul s-a îndreptat spre celebrul Dom al Invalizilor din Paris, locul ales pentru omagiul popular.

Cozile s-au întins pe sute de metri. Francezi dar și turiști au ținut să omagieze personalitatea celui supranumit “Buldozerul”.

Domul Invalizilor va rămâne deschis și peste noapte pentru cei care vor dori să se reculeagă la catafalcul fostului președinte.

Mii de persoane au semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Palatul Élysée, reședința președinților francezi, sau au păstrat momente de reculegere peste tot în lume.

Slujba de înmormântare va avea loc la biserica Saint-Sulpice din Paris. Peste 30 de șefi de state și de guverne și-au anunțat participarea la ceremonie. Printre ei, Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, fostul cancelar german, Gerhard Schroder, președintele Italiei, Sergio Mattarella, premierul Ungariei, Viktor Orban.

Nu vor lipsi nici foștii președinți ai Franței: Valéry Giscard d’Estaing, Nicolas Sarkozy și François Hollande. Jacques Chirac va fi înmomântat luni, la cimitirul Montparnasse din Paris, alături de fiica sa, Laurence.

Un prieten constant al României, Jacques Chirac a sprijinit aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă