CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Franța face primii pași spre relansarea economică

Economia franceză dă ușoare semne de revenire după mai bine de un an de criză sanitară. Sectoare greu încercate, cum sunt turismul și industria hotelurilor și restaurantelor, care au suferit pierderi financiare mari, încearcă să-și adapteze activitatea și să-și construiască strategii prin care să recupereze deficitul. Relaxarea restricțiilor și campania de vaccinare dau speranțe că treptat situația se va îmbunătăți.

25 Iunie 2021, 14:38 |

Redeschiderea teraselor și restaurantelor și revenirea treptată a turiștilor favorizează creșterea consumului, într-un climat economic favorabil în comparație cu dificultățile de anul trecut. Optimismul rămâne însă prudent după recesiunea din timpul crizei.

Piața forței de muncă a cunoscut transformări după lunile lungi de somaj parțial sau telemuncă. Pentru unele sectoare, muncitorii calificați sunt greu de recrutat.

Mulți se plâng că în unele regiuni slujbele sezoniere își găsesc cu greu doritori.

Relaxarea restricțiilor și ridicarea carantinei de noapte sunt alți factori care contribuie la creșterea încrederii în economia Hexagonului.

Banca Franței a estimat că în ultimele două trimestre ale anului economia va înregistra rezultate bune după o ușoară scădere în primul trimestru.

Analiștii financiari spun că în acest an economia Franței va crește cu peste 5% după o recesiune de 8 % înregistrată anul trecut.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI