Franța acordă facilități pentru obținerea cetățeniei străinilor care au fost în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus. Colectorii de deșeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de bătrâni, pe lista celor cu prioritate

Străinii care au lucrat în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului vor avea prioritate la obţinerea cetăţeniei în Franţa. Este decizia guvernului de la Paris, care a trimis o directivă oficialilor locali. Aceștia vor verifica modul în care fiecare străin a contribuit la lupta anti-COVID.

15 Septembrie 2020, 16:35 (actualizat 15 Septembrie 2020, 16:53) |
Franța - măsuri în contextul pandemiei de coronavirus / FOTO: www.facebook.com/RoumanieenFrance

Guvernul francez a trimis o directivă oficialilor locali pentru "recunoaşterea muncii lucrătorilor străini în timpul pandemiei" prin accelerarea naturalizării acestora.

Printre cei avuți în vedere sunt colectorii de deşeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de copii și de bătrâni.

Ministrul Cetăţeniei din Franța, Marlène Schiappa, a declarat că țara vrea să-şi arate recunoştinţa faţă de cei care au dovedit ataşament faţă de naţiunea franceză. "Ţara noastră a putut conta pe solidaritatea şi generozitatea lor", a spus Schiappa.

Directiva trimisă de Guvern precizează: "Au participat activ la efortul naţional cu dăruire şi curaj. Statul doreşte să le recunoască angajamentul".

Documentul sugerează că aceste cereri de cetăţenie vor avea prioritate, iar oficialii locali trebuie să verifice contribuţia pe care au adus-o. De asemenea, propune ca persoanele care au efectuat "servicii importante" să aibă cerinţa de rezidenţă redusă de la 5 ani la 2 ani.

Măsuri asemănătoare au fost luate și în Marea Britanie. Guvernul britanic a anunţat în martie că medicii, asistenţii medicali şi paramedicii străini ale căror vize urmau să expire înainte de 1 octombrie vor fi prelungite automat, gratuit, timp de un an, pentru a le oferi "linişte sufletească" în timp ce luptă cu noul coronavirus.

Schema a fost ulterior extinsă pentru a include şi alţi angajaţi din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Sursa: Mediafax

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 5°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 1°C -2°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 8°C 2°C
BRASOV 3°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI