Franța a luat noi măsuri pentru reducerea consumului de electricitate. A fost introdus un indicator prezentat la sfârșitul fiecărui buletin meteo difuzat de televiziunea publică

Franța introduce un nou instrument prin care îi avertizează pe utilizatori că nivelul consumului de energie electrică depășește anumite limite. Eco-wattul este numele acestui indicator, prezentat la sfârșitul fiecărui buletin meteo difuzat de televiziunea publică. Franța a făcut din sobrietatea energetică o strategie pentru a face față unor eventuale crize de aprovizionare cu gaze sau electricitate.

04 Octombrie 2022, 20:00 (actualizat 04 Octombrie 2022, 21:00) Știrile TVR |

Culorile folosite sunt cele standard, ușor de înțeles pentru toată lumea. Verde pentru un consum normal de electricitate, portocaliu pentru a-i pune în gardă pe consumatori că rețeaua electrică este solicitată și roșu pentru orele în care ar putea apărea pene de curent.

Toate aceste informații furnizate de RTE, rețeaua de transport de electricitate din Franța, sunt integrate în buletinul meteo prezentat de televiziunea publică.

Eco-wattul este un bun indicator în lunile de iarnă, mai ales pentru consumatorii industriali. Unele autorități locale au luat deja măsuri pentru scăderea consumului, de la reducerea programului de funcționare pentru scările rulante atunci când scade temperatura, cum se întâmplă la Rennes, în vestul Franței, sau la Nisa, unde iluminatul anumitor benzi de circulație este oprit când temperaturile sunt prea mari.

Gesturile colective de reducere a consumului prin utilizarea eco-wattului pot scădea cu 1 până la 5% consumul de electricitate, spun autoritățile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI