Franța: Codul rutier a fost modificat pentru trotinetele electrice. Amenzile pot ajunge la 1500 de euro

27 octombrie 2019, 11:07

Trotinetele electrice sunt rapide, eficiente și ieftine. Sunt preferate în Franța, unde circulația este aproape tot timpul dată peste cap din cauza aglomerației. În schimb, numărul mare de trotinete a făcut ca circulația pe trotuare să fie din ce în ce mai anevoioasă. Și pe șosele, printre mașini, de cele mai multe ori, viteza acestora nu este adaptată, iar numărul accidentelor este în creștere.

Codul rutier limitează viteza trotinetelor electrice la 25 km/oră, vârsta minimă la 12 ani, impune lumini obligatorii în față și în spate, sistem de frânare și avertizor sonor. Nici cei care merge doi pe o trotinetă nu mai pot face acest lucru. De asemenea, este interzis vorbitul la telefon de pe trotinetă după cum este interzisă și purtarea căștilor în timpul condusului. Circulația este permisă doar pe pistele de biciclete sau pe drumurile unde viteza maximă admisă este de 50 km/oră.

La Paris sunt peste 15 mii de trotinete electrice care fac un adevărat slalom printre mașini sau printre pietoni. Codul rutier este foarte strict și pedepsește cu amenzi pe cei care nu respectă noile reguli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite